Menu

Foodtruckbranche Marktonderzoek

Terug naar Foodtruckbranche Marktonderzoek »

Het Groot Foodtruckonderzoek 2016

In september 2016 heeft FoodtruckBooking.com een kwalitatief onderzoek gedaan onder foodtruckers en opdrachtgevers. Een weinig onderzochte branche maar een die sterk in ontwikkeling is. Het aantal foodtruckfestivals in Nederland is in 2016 tot enorme hoogte gestegen. Van april tot en met oktober waren er maar liefst 176 foodtruckfestivals met als hoogtepunt 37 festivals in de maand juli. En het ziet ernaar uit dat er in 2017 nog geen einde aan de groei is.

Over het aantal foodtrucks dat in Nederland actief is lopen de schattingen ook uiteen. Toen Foodtruckbooking in maart van dit jaar actief werd hadden we een aantal van 400 – 500 foodtrucks voor ogen. Deze inschatting blijkt nu aan de lage kant. Er is weinig informatie over de branche. Wij spraken met Horeca NL en de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit). Ook bij hen is er geen idee van de omvang van deze branche omdat beide partijen de foodtruckers niet als aparte groep aanmerkt en die als reguliere horeca beschouwt. Voor ons reden genoeg om een onderzoek te starten. De resultaten van het Foodtruck marktonderzoek 2016 lees je hier.
Voor alle (internationale) onderzoeksresultaten hebben we een speciale website opgezet.
Hier vind je alle resultaten uit veschillende landen en jaren. Zo kun je eenvoudig door alle data heen en kun je inspiratie opdoen uit andere foodtruck landen.

bekijk alle onderzoeksdata

  • Het foodtruck onderzoek

    Het onderzoek is gehouden onder 365 foodtruckers, waaronder 90 accounthouders van FoodtruckBooking.com. Het leverde een respons op van 30%. Er is onder andere gevraagd naar het type evenement waar foodtruckers bij voorkeur actief zijn, de wijze van promotie van de foodtruck en het verkrijgen van opdrachten. Gerealiseerde omzet. Of het een fulltime activiteit, parttime of hobby is. Over hoeveel foodtrucks ze hebben en hoeveel zij denken dat er in Nederland zijn. Over afdrachten op festivals en hoe zij naar de ontwikkelingen kijken in de branche. Dat laatste doen we ook middels interviews met foodtruckers die we regelmatig op onze site plaatsen.

    Het foodtruck onderzoek
  • Onderzoek onder opdrachtgevers

    Naast het onderzoek onder foodtruckers is er ook een onderzoek gedaan onder opdrachtgevers. Zij beantwoorden vragen die vooral te maken hebben met prijs en kwaliteit van de foodtrucks en de wijze waarop de communicatie met deze ondernemers verloopt.
    Dit onderzoek is vooral voor onszelf en onze accounthouders. Uiteraard waren we benieuwd naar het gemak van de site. Maar omdat wij de opdrachtgevers rechtstreeks in contact laten komen en onderhandelen met de foodtruckers, is het belangrijk dat die contacten goed verlopen. Met de resultaten uit dit onderzoek kan Foodtruckbooking onze dienstverlening nog beter maken. Ook de Foodtrucks op onze platform voorzien we hiermee met waardevolle informatie. De resultaten communiceren we met onze accounthouders om hen te ondersteunen in hun dienstverlening.

    Voor alle (internationale) onderzoeksresultaten hebben we een speciale website opgezet.
    Hier vind je alle resultaten uit veschillende landen en jaren. Zo kun je eenvoudig door alle data heen en kun je inspiratie opdoen uit andere foodtruck landen.

  • bekijk alle onderzoeksdata

  • Ja, ik ontvang graag de resultaten van het Foodtruck onderzoek 2016

  • Deel deze pagina

    Testimonials

    Zoeken & vinden

    Op zoek naar een foodtruck? Maak dan gebruik van onze zoekfunctie en bekijk alle foodtrucks die voldoen aan jouw zoekopdracht!

    Zoeken

    Uitgelicht profiel

    Talamini ijsbus

    Talamini ijsbus
    Dessert / Ijs (zoet) | Deventer

    De Familie Talamini maakt al ijs sinds 1892. En met onze food-ijstruck uit 1964, gaan we weer terug in de tijd. Wij kunnen nu ijs bij u komen servere...

    Naar profiel