Menu

FoodTruck Menu: Hoe stel je je eigen menu samen?

Geplaatst op 22-05-2021 door Redactie

We hebben het al vaak gehad over het design van de FoodTruck. Dit moet natuurlijk visueel erg aantrekkelijk zijn, maar hetgeen wat klanten uiteindelijk overhaalt om jouw FoodTruck te boeken, is het menu. Wat staat er eigenlijk op een menu? Het menu samenstellen is leuk, maar er zijn veel factoren waar je mee rekening moet houden. We bespreken er een paar!

  • Voor je begint met het samenstellen van het menu. Moet je met een heleboel factoren rekening houden. We hebben een paar vragen voor je opgestelt die je eerst kan beantwoorden en je helpen om zo je menu samen te stellen:

    • Wat kan ik goed bereiden?
    • Welke gerechten zijn populair of waarmee onderscheid je je?
    • Welke ingrediënten zijn makkelijk verkrijgbaar bij de groothandel, of in je buurt?
    • Welk voedsel is gemakkelijk te vervoeren en goed te bewaren in een foodtruck.
    • Wat kun je bereiden en/of opwarmen zonder veel moeite?
    • Welk type voedsel is geschikt voor jouw culinaire expertise of kun je creatieve nieuwe recepten uit proberen?
    • Welke gerechten of snacks kun je makkelijk op straat serveren?
    • Welk gerechten zijn in potentie rendabel?
    • Welke gerechten worden niet verkocht door je concullega’s
    • Gaat je specialiseren in één of twee gerechten of kies je een meer uitgebreide kaart, realiseer je dan wel dat je ook alles op voorraad moet hebben.

    FoodTruck Menu: Hoe stel je je eigen menu samen?
  • VOORBEREIDING

    Er zijn talloze variaties om een menu samen te stellen en misschien zit je met je handen in je haren omdat je niet zo goed weet waar je moet beginnen. Het is belangrijk dat je de gerechten test voordat je ze aan klanten serveert. Test je gerechten bijvoorbeeld door zete serveren aan familie en vrienden! Zo kan je oefenen met het bereiden, kan je feedback ontvangen en beloon je je vrienden en familie ook met (hopelijk) heerlijke gerechten. Wees niet bang voor kritiek, beter thuis dan van betalende klanten. Zodra je een paar favorieten hebt gevonden, zorg er dan voor dat je de recepten perfect beheerst. Je moet de gerechten kunnen bereiden onder stress en voor grote aantallen!

  • TIPS

    Tenslotte hebben wij nog een aantal tips die kunnen helpen met het opzetten van je menu:

    • Zorg dat je een menu samenstelt dat gemakkelijk is om herhaaldelijk te maken in grote hoeveelheden.
    • Het menu moetaltijd goed smaken, zorg ervoor dat je een constante kwaliteiten smaak kunt leveren.
    • Het is gemakkelijk te serveren en op te dienen. Voor meer tips over het opdienen van gerechten,klik hier.
    • Stel een flexible menu samen. Stem het menu per gelegenheid af op het soort gasten.
    • Houd rekening met de jaargetijden. Het heeft is natuurlijk niet zo lekker om een ijsje te eten op een koude winterdag. Kies er voor om gebruik te makenvan producten die in een bepaald jaargetijde aangeboden worden.

    TIPS
« Vorige
Bericht 112 van 370
Volgende »