Menu

Hoe schrijf ik een ondernemingsplan voor de FoodTruck business?

Geplaatst op 23-07-2021 door Redactie

Het starten van een de foodtruck business komt meestal voort uit een grote passie voor het horeca vak. Met een enorme gedrevenheid en enthousiasme is het bedenken om te starten snel gebeurd. Maar hoe schrijf je een goed doordacht ondernemingsplan? We nemen je graag mee in ons stappenplan

  • STAPPENPLAN

    • Stap 1: Bij het beginnen van een eigen onderneming komt erg veel kijken. Het is belangrijk om voor jou zelf een goed overzicht te creeeren van de stappen die jij moet zetten.
    • Stap 2: Zet de ideeen die jij hebt voor jouw FoodTruck op papier. Begin met brainstormen en maak eventueel een moodboard om jouw ideeen ook te visualiseren.
    • Stap 3: Denk hierbij goed na over wat je wil gaan doen, hoe je dit wilt gaan doen en vooral ook waarom je dit graag wilt gaan doen. Zie het uitwerken van jouw idee als een kleine pitch.
    • Stap 4: Als jouw idee duidelijk is, begin dan met het in beeld brengen van de markt waarop jij gaat inspelen. Probeer de markt zo concreet en totaal mogelijk te beschrijven.
    • Stap 5: Kijk ook naar huidige trends en ontwikkelingen binnen jouw branche, en neem hier toekomstige plannen van de overheid ook in mee.
    • Stap 6: Denk goed na over de doelgroep die jij gaat aanspreken met jouw FoodTruck en producten. Zijn dit bijvoorbeeld studenten, ouderen, toeristen of festivalgangers?
    • Stap 7: Op welke locaties wil jij gaan staan met jouw FoodTruck? Wil je de focus leggen op festivals, catering, een vaste locatie of een combinatie van al deze mogelijkheden.
    • Stap 8:Maak een overzicht van jouw concurrenten, welke FoodTrucks in dezelfde branche bieden zich nog meer aan in jouw omgeving.
    • Stap 9: Stel eventueel een SWOT analyse op, waarbij je de Strengths, Weaknesses, Opportunities en Threats tegen over elkaar zet in een overzicht. Gebruik voor de SWOT-analyse de bevindingen die je gedaan hebt over jouw doelgroep, markt, locaties en concurrentie.
    • Stap 10: Zodra alle ideeen op papier staan, is het tijd voor het maken van een plan van aanpak. Vergeet daarbij niet de inschrijving bij de KvK en het halen van certificaten.
    • Stap 11: Betrek jouw financiele plan bij de plan van aanpak om te kijken wat je precies kan uitgeven aan welke aspecten van jouw nieuwe onderneming.
    • Stap 12: Misschien wel dé belangrijkste stap. Koop een FoodTruck of bouw een busje om.
    • Stap 13: Zodra de FoodTruck gekocht of gemaakt is, is het tijd om het menu samen te stellen en te proeven.
    • Stap 14: Start met de promotie van jouw FoodTruck via verschillende kanalen, hiervoor is het handig om een uitgebreid marketingplan te maken.
    • Stap 15: Aan de slag! Sleep jouw eerste opdrachten binnen en verkoop jouw eerste producten vanuit jouw gloednieuwe FoodTruck. Je bent er klaar voor!

    STAPPENPLAN
Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 106 van 370
Volgende »