Menu

Maaltijden en onze Gewoontes: Tijd om te eten!

Geplaatst op 04-02-2022 door Redactie

Ontbijt, brunch, aperitief, lunch, koffie met gebak, snack, diner of avondmaaltijd. Hoe zien onze maaltijden eruit en hoe verdelen we ze? Tegenwoordig hebben veel mensen een andere levensstijl en dit leidt er bijvoorbeeld toe dat 1 op de 5 Nederlanders door de week niet ontbijt. Daarnaast blijft het buiten-de-deur eten toenemen volgens een onderzoek van FoodService Instituut Nederland (FSIN). Ongeveer 30% van de jongeren eet minimaal één keer per week buiten de deur. Ook buiten-de-deur ontbijten wordt steeds populairder. Zo onbijt 1 op de 5 millenials minimaal een keer buitenshuis. Hoe kunnen FoodTrucks op deze ontwikkelingen inspelen?

  • BRUNCHEN

    Brunch is een combinatie van een laat ontbijt en een vroege middagmaaltijd. Het woord komt uit het Engels en bestaat uit ontbijt (breakfast) en lunch. Brunchen op een late zaterdag- of zondagochtend wordt steeds populairder in Nederland. Is een brunch aanbieden misschien iets voor jouw FoodTruck?

    Een brunch kan zo gek zijn als je maar kan bedenken. Zo kunnen ercroissantjes, suikerbrood, kruisbessenbrood, en zoete cakjes met koffie of thee geserveerd worden. Maar een brunch kan ook bestaan uit gekookte eitjes met avocado en zalm met een bruisend glas mimosa. Een brunch kan warme en koude gerechten en dranken serveren en als FoodTruck kan je zelf een heel brunch menu samenstellen.

    BRUNCHEN
  • SNACKS

    Ruim 65% van de Nederlanders snackt minstens één keer per week, waarvan ruim een 1 op de 4 liever vaker snackt. FoodTrucks bieden allerlei verschillende snacks aan. Denk aan frietjes of kroketten, maar ook aan zoete snacks zoals gebakjes of crepes. Een goede gewoonte voor hen die het zich kunnen veroorloven een pauze te nemen.

    SNACKS
  • AVONDETEN

    Anders dan in Zuid-Europese landen is het avondeten in Nederland nogal karig. Of het avondmaal een verouderde traditie van patriottische cultuur is, valt te betwisten. Wij improviseren ook graag voor het avondeten, en na het werk trakteren sommigen zichzelf onderweg op iets dat thuis kan worden opgegeten. In onze snelle levensstijl nemen we te weinig tijd om te eten. Waarom eet zou je niet buiten de deur eten bij een prachtige FoodTruck?

    AVONDETEN
Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 84 van 368
Volgende »