Menu

Food(truck) van de Maand: Pizza!

Geplaatst op 08-08-2017 door Redactie

Pizza kun je altijd, op iedere gelegenheid serveren én een homemade pizza is ook nog eens gezond. Als je echt geen zin hebt om de deur uit te gaan, kun je in plaats van het internet op, zoeken en bestellen net zo goed de keuken in duiken en in no-time je pizza kneden. Lekker toch?!

Dit recept is in een handomdraai gemaakt. Natuurlijk moet de pizza nog wel even rijzen en de oven in…

Nieuwsgierig geworden naar ons recept? Daar komt ‘ie dan:

  • Ingrediënten & Benodigdheden

    Bodem:

    • 20 gram verse gist
    • 400 gram bloem (type 00 van Farina bijvoorbeeld)
    • 200 ml lauwwarm water
    • Zout naar smaak

    Basis voor op de pizza:

    • Passata
    • Óf fijn gesneden gezeefde tomaten met een beetje ansjovis en knoflook
    • Oregano
    • Mozzarella (droge mozzarella voor op pizza te koop bij de grotere supermarkten of Italiaanse supermarkten)

    Benodigdheden:

    • Deegroller (of lege wijfles)
    • Roestvrijstalen kom
    • Theedoek
    • Andrea Bocelli op de achtergrond om in Italiaanse sferen te komen

    Topping:

    • Wat jij lekker vindt! Onze favoriet blijft rauwe ham met rucola.

    Ingrediënten & Benodigdheden
  • Hoe maak je het?



    Bodem
    De bodem kun je het beste de avond van te voren of uiterlijk 6 uur voordat je de pizza wilt eten voorbereiden. Meng gist, zout en bloem door elkaar. Voeg daarna heel langzaam het lauwwarme water toe en kneed het deeg. Het deeg is precies goed als het niet té plakkerig is, maar ook niet te droog. Denk eens aan de plakrand van een memoblaadje…Plakkerig genoeg om ergens aan vast te maken, maar ook eenvoudig weer los te maken. Voeg (op basis van gevoel) nog wat bloem of water toe…Vervolgens zet je deeg in een roestvrijstalen komt afgedekt met een vochtige theedoek in de ijskast.

    De pizza afmaken
    Als je klaar bent om te gaan smullen, zet je de oven alvast aan (200 graden). Het deeg kneed je en rol je voorzichtig uit op het aanrecht (vergeet niet wat bloem over je aanrecht te strooien, zodat niet alles aan je aanrecht vastplakt). Met een deegroller (of een lege wijnfles) rol je het deeg vervolgens totdat je een mooie, dunne bodem hebt. Door de of een roestvrijstalen kom nu omgedraaid op je deeg te zetten, heb je meteen een mooie pasvorm voor je pizza. Pak een mes om de rand mee uit te snijden…et voilà! De eerste bodem is een feit.

    Pizzasaus
    We hebben twee opties voor je.

    1. Smeer over je pizzabodem wat passata, strooit een handjevol oregano en bedek de bodem met plakken mozzarella.
    2. Wil je net iets verfijndere pizza proeven? Kook dan gezeefde tomaten 1 minuut met een beetje ansjovis en knoflook. Deze smeer je uit over de pizzabodem.Vervolgens strooi je een handjevol oregano over de pizza en bedek je deze met de plakken mozzarella.



    Topping:
    Dit kan echt van alles zijn… kazen, aubergine, salami…. Doe de door jouw gewenste topping op de pizza en leg de pizza circa 14 minuten in de oven!Onze favoriets is om juist na de oven rauwe ham op de pizza te leggen en wat rucola. Voor een extra feestelijk effect, kun je er nog wat balsamico overheen doen.

    Hoe maak je het?
  • Foodtrucks

    We zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen!

    Wil je gewoon een ready-to-go pizza door een professional? kijk dan eens naar een selectie van onze Pizza Foodtrucks

Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 284 van 370
Volgende »