De Opkomst van FoodTrucks: Een Culinaire Revolutie op Wielen
Geplaatst op 30-10-2023 door Redactie
FoodTrucks zijn na een bescheiden begin uitgegroeid tot een geduchte kracht in de culinaire wereld. Vandaag de dag zijn ze overal in de stad te vinden en bieden ze gastronomische hoogstandjes, variërend van traditioneel straatvoedsel tot gastronomische gerechten. Het verhaal van hun opkomst is er een van vindingrijkheid, ondernemersgeest en een steeds veranderende smaakpapillen van het publiek.
De geschiedenis van mobiele voedselverkoop gaat terug tot de oude beschavingen. In de VS waren de voorlopers van de moderne FoodTruck wagens. Eind 1800 serveerden deze wagens eenvoudige maaltijden aan cowboys en pioniers in het westen. Spoel door naar het begin van de 20e eeuw en duwkarren bedienden drukke stedelijke arbeiders in grote Amerikaanse steden. Deze karren boden vooral snelle, betaalbare lunches aan en vormden zo de basis voor de FoodTruck-cultuur die zou komen.