Menu

Heerlijke, makkelijke gerechten voor het zomerse weer

Geplaatst op 16-05-2018 door Redactie

21 juni is het pas officieel zomer, maar toch hebben we al wat prachtige zomerdagen achter de rug. Waarschijnlijk heb ook jij in de afgelopen maand de barbecue al uit de schuur gehaald. Groot gelijk, temperaturen die boven de 20 graden stijgen en een wolkenloze lucht mogen we best vieren! Mocht je alweer (of misschien pas je eerste) barbecue op de planning hebben, of gewoon op zoek zijn naar lekkere gerechten die goed bij het warmere weer passen, laat je dan door ons inspireren!

  • Burger met watermeloen en avocado-salsa, in 15 minuten klaar

    Een sappige burger met een zoete twist; deze burger is zowel makkelijk op de barbecue als ‘gewoon’ in de pan.

    Ingrediënten voor twee personen

    • 2 hamburgerbroodjes

    • 2 hamburgers

    • 2 plakjes cheddar

    • Klein handje sla

    • Klein handje basilicumblaadjes (of kruiden)

    • ½ avocado

    • ½ limoen

    • ⅛ watermeloen (ongeveer een dikke schijf)

    • Snuf peper en zout

    Werkwijze

    1. Bak de burgers naar wens op de barbecue of in een pan gaar en bruin. Als je zelf burgers draait van gehakt, maak ze dan niet te dik zodat ze ook van binnen goed garen. Als de burger gaar is, leg de cheddar er dan op zodat hij op de burger wat smelt.

    2. Pureer met een staafmixer of vork de avocado fijn en knijp de limoen erover leeg. Voeg wat peper en zout toe naar smaak.

    3. Snijd de watermeloen en basilicum klein en fijn en schep dit door elkaar heen.

    4. Snijd de broodjes open, verdeel de sla als basis en leg de burger op het slabed. Voeg de watermeloen-avocado salsa toe.

    Burger met watermeloen en avocado-salsa, in 15 minuten klaar
  • Rucola-pesto spaghetti, in 15 minuten klaar

    Deze pasta met rucola en pesto is niet alleen heel erg lekker en eenvoudig, maar ook een optie voor de vegetariers en veganisten onder ons!

    Ingrediënten voor twee personen

    • 60 gram spaghetti

    • 40 gram rucola

    • 20 gram pijnboompitten

    • 50 gram Parmezaanse kaas (laat weg voor veganistische variant).

    • 1 ui

    • ½ rode peper

    • 2 teentjes knoflook

    • 1tl kokosolie of olijfolie

    • Snuf zout en peper

    Werkwijze

    1. Zet water op voor de spaghetti. Terwijl je hier op wacht, snipper je de ui en snijd de peper en knoflook fijn. Doe een theelepel kokosolie of olijfolie in de pan en bak op een laag vuur de ui, peper, knoflook tot ze glanzend en zacht zijn.

    2. Schep de ui, peper en knoflook uit de pan en houd deze apart en rooster in dezelfde pan (zonder nieuwe olie toe te voegen) de pijnboompitten. Deze zijn klaar als ze een bruine tint hebben.

    3. Ondertussen kookt het water en voeg je hier de spaghetti in, gebruik de aanwijzing op de verpakking. Als de spaghetti klaar is met koken, giet het dan af en schep het ui-knoflookmengsel er doorheen.

    4. Schenk wat olijfolie over de pasta en voeg naar smaak zout en peper toe. Roer de rucola en (eventueel) Parmezaanse kaas er doorheen.

    Rucola-pesto spaghetti, in 15 minuten klaar
  • Zomerstamppot met snijbonen en kipspareribs, in 20 minuten klaar

    Stamppot in de winter? Nee hoor, met dit zomerse stamppot recept geniet je van een echt hollandse maaltijd ook met het warmere weer!

    Ingrediënten voor twee personen

    • 175 gram kipspareribs

    • 750 gram kruimige aardappelen

    • 125 gram vers gesneden snijbonen

    • 100 ml melk

    • 1 el Franse mosterd

    Werkwijze

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C en leg de kipspareribs in een ovenschaal. Laat de spareribs in ongeveer 20 minuten gaarkoken in de oven.

    2. Schil terwijl je wacht de aardappelen in stukken en kook deze 15 minuten. Na het koken giet je ze af en stamp je ze fijn.

    3. Kook nu de snijbonen nog in 5 minuten gaar. Klop ondertussen de boter, melk, mosterd en snijbonen door de stamppot en breng op smaak met zout en peper.

    4. Serveer de stamppot met de kipspareribs.

    Zomerstamppot met snijbonen en kipspareribs, in 20 minuten klaar
« Vorige
Bericht 259 van 366
Volgende »