Menu

Waarom Foodtrucks geweldig zijn!

Geplaatst op 05-01-2017 door Redactie

2016 is afgesloten, het jaar dat de foodtrucks in Nederland en andere Europese landen een echte boost hebben gehad. Hoe kan het dat deze “Foodtruck Industrie” zo hard is gegroeid? Waarom vindt iedereen dit zo leuk en lekker?

De hype rondom alles dat met koken te maken heeft is al een tijdje geleden begonnen. Ooit was er de tijd dat Cas Spijker en Indo chef Lonny kookten op TV. Leuk en leerzaam, maar de hype is pas echt begonnen met TV-chefs zoals Jamie Oliver en Herman Den Blijker. Deze chefs lieten zien dat je met goede producten relatief eenvoudig een heerlijke maaltijd kon bereiden. En dan zonder uren mise-en-place en bakken en braden. Sindsdien is kookTV niet meer weg te denken.

  • De interesse om een carrière te starten in de restaurantbranche is daarmee ook gestegen naar ongekende hoogte. En foodtrucks? Nou deze maken de weg vrij voor goede gepassioneerde aspirant-chefs om hun eigen keuken te runnen. Het is een stuk laagdrempeliger en goedkoper om met een Foodtruck jouw creativiteit en kookkunsten te delen met een groot publiek. Lagere overhead kosten, minder personeel en daarmee net wat eenvoudiger te managen. Dit maakt de foodtruck een ideale instap.

    Redenen waarom wij van Foodtrucks houden:
    - De hoeveelheid variëteit en creativiteit;
    - Om al dat heerlijke eten;
    - Foodtrucks zorgen voor saamhorigheid;
    - Het is betaalbaar en je wordt elke keer weer verast.

    Waarom Foodtrucks geweldig zijn!
  • Creatie & Variëteit

    Foodtrucks blijven verassen met elke keer weer met verbazingwekkende gerechten. Elke foodtruck brengt zijn eigen signature dish. Van Surinaamse Bara en Vuurbrood tot aan Hawaiiaanse Poke van tonijn, noem maar op. Je komt ze allemaal tegen op Foodtruckbooking.com. Deze food-ondernemers brengen een nieuwe kijk op eten en introduceren je met geweldige nieuwe smaken. En de verscheidenheid is immens. Het mooie daarvan is; waar 1 foodtruck is, zijn er meestal meerdere. Ieder met zijn eigen gerechten, zijn eigen uitstraling en passie.

    Er zijn misschien veel foodtrucks met als basis Pizza, Hamburgers of Taco’s, maar elke ondernemer laat zijn eigen creativiteit los op deze gerechten. De kans is dus klein dat je dezelfde foodtrucks tegenkomt en zo zal elk gerecht je smaakpapillen doen verassen.
    *foto Vuurbrood: Oof Verschuren

    Saamhorigheid
    Met de komst van Foodtrucks is ook een geheel eigen community ontstaan. Dit is een reden op zichzelf om je getrokken te voelen tot deze rollende keukens. De ondernemers zelf zijn een redelijk kleine groep, waardoor er een ons-kent-ons sfeer ontstaat. Elkaar helpen waar het kan en vooral veel lol hebben gedurende een festival. Daarnaast zijn er natuurlijk de FoodtruckFANS. Deze struinen stad en land af op zoek naar weer een nieuwe favoriet die ze kunnen ontdekken.

    De Foodtruck eigenaren en hun medewerkers zorgen er daarnaast ook voor dat er meer van deze Fans ontstaan. Als je komt eten zorgen ze ervoor dat je je echt welkom voelt. Het is vaak een totaal ervaring. Alles is op elkaar afgestemd. Het eten, de uitstraling, kleding en een goede dosis gezelligheid. Deze mensen maken je blij!

    Creatie & Variëteit
  • Foodtrucks zoeken de mensen op

    Omdat Foodtrucks gaan waar de mensen zijn hoef je niet meer op zoek naar een restaurant met leuk publiek. Ook krijgt catering op feesten, bruiloften en evenementen door foodtrucks een geweldige populariteit en originaliteit waardoor je dus op eigen locatie kunt genieten van dit heerlijk eten en de leuke sfeer.

    Nederland is helaas nog niet zo ver als de USA of Duitsland waar je de foodtrucks standaard in drukke winkelstraten tegenkomt. Wel groeit het hier langzaam naar toe met pilots in Amsterdam, Rotterdam en op Schiphol.Gelukkig zie je steeds vaker foodtrucks op grote bedrijven terreinen, Universiteiten en toeristische plekken. Daarnaast is er natuurlijk de grote variëteit aan Food(truck)festivals.

    Hopelijk is een foodtruck in het straatbeeld straks een gemeengoed. Zo kun je straks in je lunchpauze of na een vrijdagmiddagborrel langs de foodtruck op de hoek van de straat om van een heerlijke vers bereide maaltijd te genieten.

    Betaalbaar en heerlijk
    Over het algemeen zijn de gerechten van de rollendekeuken brigade niet alleen lekker, maar ook nog betaalbaar. De prijzen zijn te vergelijken met een maaltijd bij een Cafetaria of shoarmatent (ook wel lekker is op zijn tijd), maar toch is het gerecht dat je van een foodtruck voorgeschoteld krijgt net even wat anders. Foodtruck chefs zijn trots op hun kookkunsten en technieken. Zo zijn deze gerechten vaak met meer aandacht en liefde bereid van basis ingrediënten tot kostelijke maaltijd. En net even wat gezonder.

    Je zou bijna elke dag wel een andere foodtruck willen gaan proberen.
    Daarom houden wij van Foodtrucks!

    Foodtrucks zoeken de mensen op
« Vorige
Bericht 315 van 370
Volgende »