Menu

4 Tips voor de startende Food Truck ondernemers

Geplaatst op 09-02-2017 door Redactie

Als je altijd al de stoute schoenen hebt willen aantrekken en je gek bent op het maken van heerlijke gerechten dan is het beginnen van een foodtruck een goede optie. Natuurlijk zodra je klanten de eerste hap hebben genomen van jouw culinaire creatie dan zijn ze verslaafd, maar hoe krijg je die eerste opdracht? Dat is waar marketing zijn werk moet gaan doen.

  • Tip 1. Denk goed na over je Foodtruck naam !

    De naam van je foodtruck moet een verhaal over jezelf en het eten dat je maakt vertellen. Het is niet iets waar je licht over na moet denken want het veranderen van je naam, logo, en alle andere zaken kunnen een kostbare vergissing zijn.Heb je moeite met het bedenken van een goede foodtruck naam? Maak voor jezelf een lijst van alle goede restaurant en foodtrucks die je zelf kent.

    Bekijk deze lijst en ga voor jezelf na waarom je die bepaalde naam echt goed bij die foodtruck vind passen, op deze manier moet je dan ook je eigen truck en menu gaan bekijken. Kies vervolgens wel een naam die ook nog zou passen als je van plan bent om je menu te gaan veranderen. Bedenk bij het kiezen van de naam ook dat deze naam te zien zal zijn op je menu’s, je website etc etc.
    Ziet dit er in je gedachten goed uit? Dan heb je een winnaar te pakken.

    Tip 1. Denk goed na over je Foodtruck naam !
  • Tip 2. Ontwerp, ontwerp, ontwerp

    Wat locatie is bij vastgoed is het ontwerp bij marketing. Je ontwerp is de fundering van je marketing strategie en verzorgt de hele uitstraling van je Foodtruck. Je logo moet origineel zijn en het zou natuurlijk jammer zijn als je klanten bij het zien van je logo gelijk aan een concurrent denken.

    Tegenwoordig zijn er veel online bureaus / diensten die mooie ontwerpen kunnen maken voor betaalbare prijzen. Kijk goed naar wat hebben gemaakt in het verleden. Een ontwerper die jouw doelgroep en product begrijpt zal het ontwerp van: lettertypes, kleuren en styling maken die past bij jouw doelgroep.

    Tip 2. Ontwerp, ontwerp, ontwerp
  • Tip 3. De eerste indruk van je Foodtruck telt !

    Het is belangrijk om te realiseren dat de eerste indruk van een klant al is begonnen voordat hij een hap van je heerlijke eten heeft genomen. Zorg ervoor dat je foodtruck er altijd tip top bij staat, dat de outfits van je werknemers op elkaar zijn afgestemd en dat het rondom je foodtruck netjes en opgeruimd is.

    Denk bijvoorbeeld hoe je zelf een restaurant kiest in een vreemde stad, als je een goedkoop gekopieerde menukaart met slechte foto’s in je hand krijgt geduwd kijk je misschien liever nog even verder. Je klanten zijn niet alleen op zoek naar een lekkere hap, ze willen een ware beleving hebben. Het zou dus zonde zijn als je een opdracht misloopt omdat je klanten alleen al op basis van je presentatie voor een andere foodtruck kiezen.

    Tip 3. De eerste indruk van je Foodtruck telt !
  • Tip 4. De tweede indruk telt ook!

    Natuurlijk wil je ook een tweede opdracht en dat je vaste klanten krijgt. Vertel je foodtruck fans dat ze je kunnen volgen op social media om uit te vinden waar ze je kunnen vinden. Gebruik spaarkaarten, bij een volle kaart krijg je trouwe klant een gratis gerecht.Natuurlijk kan je ook visitekaartjes neerleggen, maar print er dan ook een soort call to action op zoals: boek ons voor uw volgende event.

    Wil je meer tips & tricks ontvangen neem dan een account op Foodtruckbooking.com en ontvang onze nieuwsbrief voor account houders.

    Nog een interessant artikel: Wat is het geheim achter een goed draaiende foodtruck
    En nog wat Tips: Een foodtruck starten

Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 313 van 372
Volgende »