Verrijk je foodtruck met vega(n) opties
Geplaatst op 20-06-2019 door Redactie
De vega(n) revolutie is in volle gang! Nederlanders zijn zich meer en meer bewust waar hun eten vandaan komt. Steeds meer mensen zijn flexitariër, vegetariër of veganist. De vraag naar vegetarische en veganistische gerechten neemt hierdoor snel toe. En de verwachting is dat deze de komende jaren alleen nog verder zal stijgen. Om nu én in de toekomst relevant te blijven als foodtruck, is het belangrijk om aan de slag te gaan met vega(n). Zo verrijk je jouw foodtruck met vega(n) opties.
Door vega(n) gerechten op je menukaart te zetten, wordt je foodtruck voor een veel grotere groep mensen relevant. Je trekt niet alleen meer flexitariërs, vegetariërs en veganisten naar je foodtruck, maar ook meer groepen. Vaak zijn de vegetariërs of veganisten binnen groepen namelijk bepalend bij de keuze waar er gegeten wordt. Staat er voor hen niets lekkers op de menukaart, dan eet de rest van het gezelschap ook ergens anders. Een gemiste kans! Vegetariërs en veganisten zijn bovendien vaak goed op de hoogte van het eetaanbod. Zijn zij fan, dan komen ze terug en vertellen ze ook anderen in hun omgeving over je foodtruck. En nog een reden om vega(n) gerechten op je menukaart te zetten: je kunt kosten besparen door veganistisch te koken. Plantaardige ingrediënten zoals groenten en peulvruchten zijn meestal namelijk goedkoper dan dierlijke producten.
Wil jouw foodtruck vegetarische en veganistische gasten bedienen, maar heb je – zoals veel chefs – nog niet zoveel kennis over de plantaardige keuken? We helpen je graag op weg!