Menu

Trick or Treat

Geplaatst op 31-10-2019 door Redactie

Doe jij de voordeur open vanavond? Het is de dag voor Allerheiligen, Halloween!
Populairder dan ooit, dit van oorsprong Keltisch feest is na een omweg via de VS opnieuw volledig doorgebroken in Europa. Goed nieuws voor alle foodtruckeigenaren, door de populariteit zullen er steeds meer Halloween foodtruck festivals georganiseerd worden. Mooi moment om spannende gerechten uit te proberen en je foodtruck goed griezelig aan te kleden.

  • Doen die Pompoen!

    Voor de pompoen lovers onder ons is Halloween natuurlijk dé dag om even flink uit te pakken. Voor degene die nog wat onwennig zijn met het bereiden van de pompoen, hebben we hieronder een eenvoudig recept toegevoegd:

    Ingrediënten voor pompoensoep (4 personen)

    • 1 flespompoen
    • 2 grote uien
    • 2 tenen knoflook
    • bouillonblokje
    • bieslook
    • crème fraîche
    • nootmuskaat
    • peper
    • zout

    Bereiding
    Was de pompoen, verwijder de pitten en vezels (schillen is niet nodig), snijd de pompoen in kleine stukjes. Snijd de ui fijn, fruit dit samen met de geperste knoflook even aan. Voeg de pompoen toe als de ui glazig is. Kook dit met 2 liter water, peper, zout en nootmuskaas in zo’n 20 minuten gaar. Pureer de soep met een staafmixer (of blender). Kook de soep nog even door met bouillonblokje. En klaar ben je!

    Doen die Pompoen!
  • Scary witte puntjes

    Vandaag kan de pompoensoep wel een extra spicy tintje krijgen. Heel simpel; koop een zak witte puntjes en een blik worstjes en maak in een handomdraai gruwelijk lekkere afgehakte vinders. Uiteraard wel afgetopt met flink wat ketchup, om ze extra bloederig te doen lijken. Kllk hier voor het resultaat.

    Scary witte puntjes
« Vorige
Bericht 181 van 370
Volgende »