Menu

Zo kun je efficiënter werken in jouw foodtruck (en dus meer verdienen)

Geplaatst op 28-10-2019 door Redactie

Voor de lekkerste gerechten moet je bij jouw foodtruck zijn. Dat weet jij en dat weten jouw klanten ook! Maar wat als er een lange rij staat bij je foodtruck? Kiezen klanten er dan voor om te wachten of scoren ze hun snack, lunch of diner toch ergens anders? Door efficiënter te werken voorkom je dit dilemma en zorg je voor meer verkopen, een groter klantenbestand én meer winst. Hoe je dat doet? Nou, zo!

Stel je voor: Tim wil iets eten bij jouw foodtruck. Hij vindt je gerechten er geweldig uitzien en kan niet wachten om zijn tanden erin te zetten. Alleen: die rij. Die is wel heel erg lang en er zit ook geen vaart in. Hij kijkt naar de foodtruck verderop. Daar wordt hij waarschijnlijk veel sneller geholpen. En het eten zal er vast ook oké zijn, toch? Tim verlaat de rij en kiest voor de foodtruck van je concurrent.

Is deze situatie voor jou realiteit? Dan is het tijd om in actie te komen! Steeds als een klant jouw wachtrij verlaat, verlies jij een kans om een gerecht te verkopen, je klantenbestand te laten groeien en winst te maken. Zorg er daarom voor dat de rijen bij je foodtruck korter worden en verkort je doorlooptijd. Kortom: zorg ervoor dat je klanten zo snel mogelijk beschikken over hun bestelling!

  • Het startpunt

    Om efficiënter te werken in jouw foodtruck zet je een aantal zaken op een rij:

    • Hoe lang duurt het voordat klanten hun bestelling ontvangen?
    • Welke taken verricht je van het opnemen van de bestelling tot het serveren hiervan? Hoe lang duurt elke taak?
    • Welke afstand leg je hierbij af? Hoe vaak loop je bijvoorbeeld op en neer?
    • Hoe makkelijk is het om verschillende ingrediënten te pakken? Gaan potten en bakken bijvoorbeeld eenvoudig open? Beschik je over handig keukengerei?
    • Wat is de capaciteit van apparatuur die je gebruikt?
    • Wat is de capaciteit van je personeel?

    Het startpunt
  • Winst behalen

    Gelukt? Mooi! Door deze zaken op een rij te zetten heb je al veel meer inzicht gekregen in je proces. Nu ga je bekijken op welke vlakken je winst kunt behalen. Een aantal voorbeelden:

    • Zijn er taken die je gemakkelijker zou kunnen uitvoeren?
    • Kun je de afstand die jij en je medewerkers afleggen tijdens de bereiding verkorten? Bijvoorbeeld door de foodtruck anders in te richten en ingrediënten te groeperen?
    • Kun je het eenvoudiger maken om de verschillende ingrediënten te pakken?
    • Als je proces vertraging oploopt door een te lage capaciteit van apparatuur, kun je investeren in apparaten met een hogere capaciteit.
    • Kunnen jij en je medewerkers efficiënter of sneller werken? Vraag ze bijvoorbeeld om op te schrijven hoe zij een order bereiden en kijk wat beter kan.
    • Neem ook de taakverdeling onder de loep. Misschien heeft de medewerker die de bestelling opneemt en afrekent nog tijd om bij te dragen aan de bereiding van je product? Ook is het belangrijk dat medewerkers elkaar niet in de weg lopen.

  • Doen!

    De laatste stap? Je gaat daadwerkelijk zaken aanpassen om efficiënter te werken. Check na het doorvoeren van de aanpassingen nog eens hoe lang het duurt voordat je klanten hun bestelling ontvangen. Hoeveel winst heb jij behaald?

« Vorige
Bericht 178 van 370
Volgende »